Receptesdi - tejszínes mogyoróscsoki torta


Gondoltam, hozok egy receptet, ami saját találmány.
Nem sok hasonló bejegyzés van a blogon, hisz, másokét minek ismételjem.
Szeretem ezt a tortát, a kétféle krém miatt szerintem nagyon finom.

Amire szükségünk lesz:
- egy kakaós tortalapra, mogyoróliszttel felturbózva
- egy adag tejszín ízű puding (1 zacskó puding, 3 dl tej cukor nélkül!)
- két adag csokis puding ( a fentiek szerint)
- mogyorókrém (Nutella és társai)
- 3 kockaráma
- porcukor ízlés szerint ( nagyjából fél kiló)

Tortalap:
8 egész tojást 16 deka cukorral jó keményre felverünk.
15 deka lisztet 2 deka kakaóporral és 2 deka mogyoróliszttel elkeverünk, és óvatosan a tojáshabhoz keverjük.
160 fokon 45-50 percig sütjük.

Összeállítás:
A kihűlt tortalapot három felé vágjuk.
A margarint a cukorral legalább öt percen át robotgéppel habosra keverjük. Egyharmad részét elkeverjük a tejszín ízű pudinggal. 
A maradék kétharmad részt a csokis pudinggal, és 4-5 evőkanál mogyorókrémmel kikeverjük.
A fehér krémmel vékonyan megkenjük az első tortalapot, majd erre következik a mogyorós krém. Rátesszük a következő lapot, és hasonlóan járunk el.
Végül a maradék mogyorós krémmel beburkoljuk a tortát.

Extrák, amikkel még... :
A csokis pudingba elkészülés után egy tábla étcsokoládét kockákra tördelve beleszórunk, olvadásig keverjük.
A tejszínes krémet egy kevés felvert tejszínnel (én a megbízhatósága miatt növényivel) könnyedebbé, habosabbá tehetjük.
A két krém közé csokireszeléket, apróra tört mogyorót szórhatunk.

A puding tetejére elkészültekor azonnal ráborítunk egy zacskót, kicsit rá is nyomkodjuk, így nem lesz a tetején medvetalp réteg mire kihűl. Nem fog beleragadni!
Ha fondant burkolást kap, néhány órát töltsön előtte a hűtőszekrényben, nehogy megrogyjon.
És végül:
Ne feledkezzünk meg  a koncra váró családtagokról se nyalakodásügyileg!







Megjegyzések

Népszerű bejegyzések