Bogaras

Egy "bogaras" fiúnak készült a torta szülinapra.
A tuskó egy narancsos-trüffelkrémes-csokis tortácska.
A bogár a keksztekercs masszájából készült.
Ilyen, és ehhez hasonló nagyobb "tereptárgyakhoz" szívesen használom ezt a masszát. Tortás műsorokban egy puffasztott rizses valamit szoktak e célra alkalmazni, amivel valószínűleg nagyon jó dolgozni, viszont ezer százalék, hogy az étkezési értéke a nullával egyenlő. 
Azt gondolom, nem árt, ha egy torta nem csak szép, de finom is, így szinte rögtön a tortázásom elején egy Süsü tortánál ezt fundáltam ki, és azóta is ezt alkalmazom, ha hasonló a feladat.
A massza alapja darált keksz, a többi a fantáziára bízva. Lekvár, tej, margarin, kávé, cukor, méz, kakaópor, ezek szabadon választott variációiból kell egy viszonylag kemény, ám még jól formázható masszát gyúrni, a kívánt alakúra formázni, majd a torta krémjével, vagy vajkrémmel vékonyan beburkolni. Ezután jöhet rá a fondant, és a díszítés.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések