Kandírozott narancshéj

Karácsony előtt járunk, ilyenkor szinte mindenütt belebotlunk az akciós narancs kupacokba. Használjuk ki, kandírozzunk narancshéjat! Szép köntösbe bújtatva a karácsonyi ajándékok közt is helye van!
Az elkészítése sokkal egyszerűbb, mint gondolnánk, és cserébe csodás ínyencséghez jutunk, na és nem mellékes így karácsonyvárás idején az egész lakást átjáró narancs illat sem!

Hozzávalók:
5 narancs
75 dkg cukor

Elkészítés:
A narancsokat félbevágjuk, levét kipréseljük. A fél narancshéjakat forrásba lévő vízbe dobjuk, és 3 percig főzzük. Ezután tiszta konyharuhára kirakjuk őket, és megvárjuk, amíg teljesen kihűlnek. A narancshéjakból a kezünkkel, vagy egy kanállal kivájjuk a hártyás részeket, majd vékonyan felcsíkozzuk.
A cukrot 1 liter vízzel feltesszük főni, és ha a cukor elolvadt, beletesszük a narancshéj csíkokat.
Fedő alatt, a legkisebb lángon 3 óráig főzzük.
A főzést követően a héjakat lecsepegtetjük, majd kristálycukorban meghempergetjük.Rácsra rakjuk, és 8 órán át szárítjuk. Üvegekbe, műanyag dobozba helyezve tároljuk.








Megjegyzések

Népszerű bejegyzések