Az én csokitortám

Kezdjük az alapoknál, vagyis a piskóta elkészítésénél:
25 centi átmérőjű tortakarikához az alábbiak a hozzávalók:
8 tojás
16 deka cukor
15 deka liszt
3 deka kakaópor
A tojásokat (nem választom szét) magas fokozaton gépi mixerrel keményre, habosra keverem. Hozzáadom a liszttel elkevert kakaóport, majd megsütöm.
160 fokon sütöm 45-50 percig.
A sütésnél millió ajánlat kering a köztudatban; csak vajazd a formát, csak az alját kell, mert így tud szépen felkapaszkodni a tészta stb. 
Nekem az alul sütőpapír, oldalt vékonyan margarin-liszt összeállítás vált be, látszik, milyen szépen elválik a kész tészta a formától, szinte kiesik belőle. Szép magas, majdnem teljesen egyenes tetejű, nem összeeső tészta az eredmény.
 
A töltet:
2 csokis pudingpor 
6 deci tej
1 tábla étcsoki
2 kockaráma
rum(aroma)
25-30 deka porcukor 
csokireszelék
Pudingból az étcsokis, neveset használom, a csoki is legyen normális, ne bevonó és társai!
A pudingot a tejjel sűrűre főzöm (cukor nélkül), és ha kész, felolvasztom benne a csokit. zacskót nyomkodok a tetejére, hogy ne bőrösödjön, kihűtöm.
A teljesen kihűlt piskótalapot 3-4 felé vágom.
A margarint kicsit meglágyítom (mikró, vízfürdő), majd habosra keverem a cukorral.
Hozzáadom a teljesen kihűlt pudingot (ezt robotgéppel előtte átkeverem, ne legyen csomós), és a rumot.  A tortalapokat megkenem a krémmel, megszórom csokireszelékkel, majd kívülről is bevonom. Erre a krémre jöhet fondant burkolás is, szépen tart rajta, de a díszítés már mindenkinek a saját művészete!
Fontos: 
piskóta, puding teljesen hideg legyen, így elkerülhetjük a margarin kicsapódását, vagy a krém megfolyását. Ajánlatos jóval előbb elkészíteni ezeket, én előző este letudom a pudingot és a tésztát.





Megjegyzések

  1. Szia. A krémbe 2 kocka rama. Hmm...az 500 gr ami rengeteg 6dl pudinghoz. El lett írva mert így nem lehet jó. Segíts kérlek. És mekkora a torta formád? Köszönöm szépen.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések