Az a bizonyos túrós-tejszínes...

     Figyelem!
Receptesdi, leírósdi következik!
Sokszor említem ezt a tölteléket, a legjobban ezzel szeretek tortát tölteni, mert könnyed, finom, nem émelygős, nem vajas, egyszóval nagyon ott van!
     Túrós-tejszínes-gyümölcsös krém
Fél liter Hulala növényi tejszínt kemény habbá verek, félreteszem.
Fél kiló túrót kb. 20 deka porcukorral és egy-másfél deci folyadékkal (citromlé, az épp aktuálisan használt kompót leve, gyümölcslé, tej, ahogy épp kedvünk tartja) kikeverünk.
Tehetjük ezt robotgéppel, ez esetben darabosabb marad a túró, vagy késes daráló, botmixer segítségével, ekkor apróbb... Ízlés dolga, mindkettő tuti!
A túróhoz apróra vágott gyümölcsöt keverek. Én legtöbbször barack kompótot használok, kb. 3-4 fél barackot vágok össze ehhez a mennyiséghez.
A túrós tölteléket belekeverem a felvert tejszínhabba, és mehet a tortába, szép magasan.
Nem kell bele zselatin, semmi egyéb extra, nagyon szépen összeáll, és tart a tortában!
A piskótát három vagy négy lappá vágom, minél több a lap, annál szebben, finomabban oszlik el benne a krém.
A lapokat a krém alatt megkenhetjük a töltelékben levő gyümölccsel azonos, vagy hozzá illő lekvárral, a túrókrémet gazdagíthatjuk durvára reszelt étcsokoládéval.
A tortát a fondant borítás miatt vajkrémmel kel burkolni, mivel tejszínes, és ennyire darabos cucc a fondant alá nem kerülhet...
A szépen bevont torta az alapja a szép fondant burkolásnak.
A díszítés előtt  nem árt, ha a vajkrémmel átkent torta egy-két órát a hűtőben várakozik!
A vajkrémhez 1-1 arányban vajat és porcukrot robotgéppel legalább öt percig habosra verünk.
Ha a tortánk megpihent, és felkészültünk, jöhet a játék!
Az eredményt egyelőre nem mutatom meg, még meglepi az ünnepelt(ek)nek!


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések