Receptesdi - Feketeerdő torta
Amire szükségünk lesz:
- egy 25 cm-es kakaós piskótalap
- egy nagy üveg meggybefőtt
- egy zacskó vanília vagy tejszínízű pudingpor
- fél liter tejszín (én növényi habalappal dolgozom pl. Hulala)
- tortadara
- meggylikőr
Elkészítés:
A meggybefőttet leszűrjük, a levét egy csomag pudingporral, és ízlés szerinti mennyiségű meggylikőrrel felfőzzük, félretesszük hűlni.
Előző este érdemes ezt és a piskótalap sütését elvégezni.
A meggyszemeket felezzük, a tejszínt felverjük, habzsákba töltjük, a piskótát három részre vágjuk.
Az első lapra rákenjük a meggyes-pudingos massza felét, majd szép körökben elrendezzük rajta a meggyszemeket.
A hézagokat kinyomjuk tejszínnel.
Tortadarával meghintjük.
Egy újabb réteg habot elsimítunk rajta.
Ráhelyezzük a következő lapot, és ugyanígy járunk el.
Ha a szeletelésnél szép sakktáblaszerűen elcsúsztatott rétegeket szeretnénk látni, akkor épp fordítva készülnek a csíkok, míg az alsó lapon a szélére meggyszemek kerültek, itt a szélén van a hab.
Ráhelyezzük a harmadik lapot, kicsit megnyomkodjuk, és kívánság szerint burkoljuk.
Ha fondant kerül rá, akkor szép egyenletes vékony rétegben vajkrémmel lezárjuk, erre kerül a fondant.
Ha hagyományos módon szeretnénk készíteni, akkor habbal, meggyszemekkel, tortadarával díszítjük.
- egy 25 cm-es kakaós piskótalap
- egy nagy üveg meggybefőtt
- egy zacskó vanília vagy tejszínízű pudingpor
- fél liter tejszín (én növényi habalappal dolgozom pl. Hulala)
- tortadara
- meggylikőr
Elkészítés:
A meggybefőttet leszűrjük, a levét egy csomag pudingporral, és ízlés szerinti mennyiségű meggylikőrrel felfőzzük, félretesszük hűlni.
Előző este érdemes ezt és a piskótalap sütését elvégezni.
A meggyszemeket felezzük, a tejszínt felverjük, habzsákba töltjük, a piskótát három részre vágjuk.
Az első lapra rákenjük a meggyes-pudingos massza felét, majd szép körökben elrendezzük rajta a meggyszemeket.
A hézagokat kinyomjuk tejszínnel.
Tortadarával meghintjük.
Egy újabb réteg habot elsimítunk rajta.
Ráhelyezzük a következő lapot, és ugyanígy járunk el.
Ha a szeletelésnél szép sakktáblaszerűen elcsúsztatott rétegeket szeretnénk látni, akkor épp fordítva készülnek a csíkok, míg az alsó lapon a szélére meggyszemek kerültek, itt a szélén van a hab.
Ráhelyezzük a harmadik lapot, kicsit megnyomkodjuk, és kívánság szerint burkoljuk.
Ha fondant kerül rá, akkor szép egyenletes vékony rétegben vajkrémmel lezárjuk, erre kerül a fondant.
Ha hagyományos módon szeretnénk készíteni, akkor habbal, meggyszemekkel, tortadarával díszítjük.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése